درب اتوماتیک چیست؟

همانطور که از نام درب اتوماتیک پیداست این درب اتومات بدون دخالت نیروی انسانی و با کمک یک نیروی برقی به صورت اتومات باز و بسته می شود و از این جهت است که به درب برقی،درب اتوماتیک هوشمند نیز گفته می شود این درب خودکار به وسیله سنسوری که در بالای درب نصب می شود می تواند نزدیک شدن فرد را تشخیص دهد و بدین صورت درب باز می‌شود و به محض خارج شدن از حیطه سنسور درب بسته می شود البته میزان حساسیت این سنسورها قابل تنظیم است و با توجه به کاربرد درب و اینکه در چه مکانی نصب می شود می‌توان آن را تنظیم کرد.

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ

انواع درب اتوماتیک

درب اتوماتیک به دو صورت کلی قابل تقسیم بندی می باشد

  • درب اتوماتیک شیشه ای
  • درب اتوماتیک پارکینگ

این تقسیم بندی کلی است و تفاوت آنها بیشتر به نوع ساختار درب بر می گردد زیرا به لحاظ عملکرد درب اتوماتیک شیشه ای و درب اتوماتیک پارکینگ کاملاً یکسان می باشند چون در هر دو نوع درب اتومات ، درب به صورت برقی و بدون دخالت دست باز و بسته می شود.امروزه رواج درب اتوماتیک در حدی است که در کمتر ساختمانی این درب برقی دیده نمی‌شود درب برقی اتوماتیک در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌شود طراحی درب اتوماتیک به گونه‌ای است که این درب ها قابلیت این را دارند که در جهات مختلفی حرکت می کند و باز و بسته می شود درب برقی شیشه ای و درب برقی پارکینگ هر دو به موتور برقی مجهز هستند اما در مورد سایر متریال ها و قطعات با یکدیگر متفاوت هستند.در ادامه در مورد هریک از انواع درب خودکار به توضیح خواهیم داشت.

درب برقی شیشه ای

درب برقی شیشه ای

درب برقی شیشه ای یک نوع در اتوماتیک با پنل های شیشه ای می باشد.درب خودکار شیشه ای علاوه بر زیبایی ظاهری مزایای زیادی را نیز با خود به همراه دارد از جمله ی این موارد می توان به کاهش مصرف انرژی اشاره کرد.با نصب درب اتوماتیک شیشه ای به خصوص در اماکن پر رفت و آمد کمک شایانی به کاهش در مصرف انرژی می کنیم چرا که اغلب افراد بعد از عبور و مرور در بستن درب کوتاهی می کنند و این باعث اتلاف انرژی می شود.درب های اتومات شیشه ای خود انواع مختلفی دارند که با توجه به عرض ورودی ساختمان یا فروشگاه می توان از یکی از این مدلها استفاده کرد،اما اغلب افراد درب اتوماتیک شیشه ای ریلی را که یکی از پرکاربردترین انواع در اتوماتیک می باشد برای ساختمان،مغازه،فروشگاه و یا مراکز خرید انتخاب می کنند.

درب برقی شیشه ای

انواع درب اتوماتیک شیشه ای

درب های اتومات شیشه ای از لحاظ ظاهری وکارکرد در مدل های مختلفی عرضه می شوند تا بتوانند نیاز مشتریان را پاسخگو باشند.انواع درب برقی شیشه ای شامل موارد زیر می باشد

  • درب برقی کشویی شیشه ای
  • درب برقی تلسکوپی شیشه ای
  • درب اتوماتیک گردان
  • درب اتوماتیک نیم گرد
  • درب اتوماتیک لولایی
  • درب اتوماتیک خروج اضطراری
انواع درب برقی شیشه ای

درب اتوماتیک اسلایدینگ

درب اتوماتیک اسلایدینگ یا کشویی کاربردی ترین نوع از دربهای اتومات می باشد این مدل از درب برقی در تمامی اماکن قابلیت نصب دارد.پنل های شیشه ای درب اتوماتیک کشویی به وسیله ی حسگرها در یک ریل کشویی باز و بسته می شوند.درب اسلایدینگ می تواند به صورت تلک لنگه،دولنگه وچهار لنگه طراحی شود.نوع طراحی و نصب درب اتوماتیک به عرض ورودی درب در محل مورد نظر بستگی دارد.

عکس درب اتوماتیک شیشه ای

درب اتوماتیک تلسکوپی

درب اتوماتیک تلسکوپی همانند درب های ریلی در راستای محور x وبه صورت افقی حرکت می کنند.این مدل درب خودکار مکانیزمی شبیه درب های کشویی دارد با این تفاوت که لت های درب تلسکوپی برخلاف درب های ریلی در یک جهت حرکت می کنند و پشت لت ثابت قرار می گیرند.نوع بازشوی درب تلسکوپی این امکان را می دهد که 2/3 فضای ورودی را برای تردد فراهم می کند.دربهای اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی به صورت 2لنگه،3لنگه،4لنگه و 6 لنگه طراحی میشوند.نوع درب تلسکوپی به عرض ورودی درب در محل مورد نظر بستگی دارد.

درب اتوماتیک ریلی

درب اتوماتیک گردان

درب اتوماتیک گردان دارای یک محفظه ی شیشه ای می باشد که حول یک محور در حال چرخش می باشد.سیستم درب اتوماتیک چرخان به گونه ای است که همیشه در حالت بسته قرار دارد لذا از ورود گردو غبار به داخل به خوبی جلوگیری می کند ضمن آنکه هدر رفت انرژی در این حالت بسیار کاهش می یابد لذا از این نوع درب اتومات در مناطقی که اختلاف هوای بیرون و داخل زیاد است و امکان اتلاف انرژی وجود دارد می توان بهره برد.درب اتوماتیک ریولوینگ بسیار لوگس والبته گران قیمت می باشد و برای فضاهایی که بیشتر جنبه ی نمایشی دارند همانند هتل ها و مراکز خرید بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

درب اتوماتیک شیشه ای گردان

درب اتوماتیک نیم گرد

درب اتوماتیک نیم گرد در واقع همان درب اتوماتیک اسلایدینگ می باشد با این تفاوت که ریل درب اتوماتیک به صورت قوسی نصب شده است.درب اتوماتیک کرو از دو پنل شیشه ای منحنی که به صورت کشویی باز و بسته می شود تشکیل شده است.درب اتوماتیک قوسی به دو صورت طراحی و تولید می شود.درب اتوماتیک شیشه ای نیم دایره و درب اتوماتیک شیشه ای تمام دایره که به صورت یک سیلندر کامل می باشد.درب اتومات نیم دایره ، دو درب کشویی منحنی کنار هم می باشد،اما درب برقی شیشه ای گرد یا تمام دایره از دو درب برقی نیم دایره پشت هم تشکیل شده است که یک تمام دایره را تشکیل می دهند.این مدل در اتوماتیک نیز جزء دربهای خودکار لوکس به شمار می رود و برای ورودی هتل ها و مراکز خرید مناسب می باشد.

درب اتوماتیک شیشه ای گرد

درب اتوماتیک لولایی

درب اتوماتیک لولایی کارکردی مطابق با دربهای لولایی دستی دارد با این تفاوت که درب اتوماتیک سوئینگ بدون دخالت دست و با کمک نیروی برق باز و بسته می شود.درب برقی لولایی به صورت تک لنگه و دو لنگه موجود می باشد و روی هر لنگه یک بازوی الکترومکانیکی نصب می شود که با فرمان گرفتن از برد الکتریکی باعث باز شدن درب می شود.درب اتوماتیک سوئینگ در اماکنی که عرض مناسبی برای اجرای درب ریلی نباشد بسیار مناسب هستند.

درب اتوماتیک شیشه ای لولایی

درب اتوماتیک فولدینگ

درب اتوماتیک فولدینگ همان درب های اتومات اتوبوسی هستند چرا که عملکرد و ظاهرشان شبیه به درب های اتوبوسی می باشد. دربهای اتوبوسی یا آکاردئونی بیشتر در فضاهایی استفاده می شود که عرض ورودی کم می باشد و نیاز است تا از حداکثر فضا استفاده شود،معمولا درب های برقی تاشو 10 در صد از فضا را اشعغال می کنند و 90 درصد باقی مانده را برای عبور و مرور افراد باز می کنند. درب اتوماتیک تاشو به دو صورت یک طرفه و دو طرفه وجود دارد و نحوه ی کارکرد آن ها بدین طریق است که لت شیشه ای از وسط خم می شود و در یک گوشه جمع می شود و فضا را برای تردد باز می کند.

درب اتوماتیک شیشه ای تاشو

درب اتوماتیک خروج اضطراری

درب اتوماتیک خروج اضطراری همان درب اتوماتیک کشویی می باشد با این تفاوت که در مواقع اورژانسی با وارد کردن فشار تغییر حالت داده و از محور خود خارج می شود و تبدیل به درب لولایی می شود که بیشترین بازشو را دراختیار افراد قرار می دهد.درب اتوماتیک بریک اوت در ساختمان های مسکونی با جمعیت بالا تبدیل به یک نیاز اساسی در مواقع بحرانی همچون زلزله و آتش سوزی شده است.

درب اتوماتیک شیشه ای خروج اضطراری

درب برقی پارکینگی

درب برقی پارکینگی برای ورود وسایل نقلیه به پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرد دربهای اتوماتیک پارکینگ نیز همانند درب اتومات شیشه ای  دارای انواع مختلفی می باشندفضای ورودی پارکینگ و میزان تردد از آن مب تواند در انتخاب نوع درب پارکینگی موثر باشد. دربهای پارکینگی در گذشته به شکلی بودند که برای باز و بسته کردن درب پارکینگ فرد باید از اتومبیل پیاده می شد و این موضوع به خصوص برای سالمندان و افراد کم  توان معضل محسوب می‌شد اما امروزه یکی از مزیت های سیستم درب اتوماتیک پارکینگی در این است که با یک ریموت در باز و بسته می شود. قیمت درب اتوماتیک پارکینگی یکی از عوامل مهمی است که می تواند تعیین کننده ی نوع درب پارکینگی باشد.معمولا باز و بسته شدن درب های اتوماتیک پارکینگ به وسیله جک های هیدرولیک انجام می‌شود اما در مورد حرکت درب اتوماتیک پارکینگ ریلی اینطور نیس و به وسیله موتور انجام می‌شود که این خود در قیمت دربهای پارکینگی نقش به سزایی دارد.

درب های اتوماتیک

مزایای درب های اتوماتیک

همانطور که در بالا نیز اشاره شده درب اتوماتیک ورودی ، جلوه بصری زیبایی را در بدو ورود به ساختمان و بنا ایجاد می‌کند اما زیبایی ظاهری تنها یکی از مزیت‌های است که این درب برقی برای ما دارد بطوریکه نصب درب اتوماتیک برای مکان های پر تردد همچون بیمارستان‌ها، بانک ها، هتل ها و مراکز تجاری و تفریحی که تردد در آنها بالا می باشد به یک امر ضروری تبدیل شده است . از دیگر مزایای درب اتوماتیک می‌توان به امنیت بالای آن اشاره کرد در زمان قفل بودن درب اتومات سیستم امنیتی درب به نحوی تعبیه شده است که به هیچ عنوان کسی نمی‌تواند وارد محیط شود استفاده از شیشه های ضد گلوله و فریم های ضد برش،درب شیشه ای را به درب اتوماتیک ضد سرقت تبدیل می کند که مناسب طلا و جواهر فروشی ها می باشد. از دیگر کاربردهای درب اتوماتیک صرفه جویی در مصرف انرژی است امروزه کاهش مصرف در انرژی به یک مسئله ها در دنیا منجر شده است که می‌توان با نصب درب اتوماتیک در مکانهای پر تردد تا حد زیادی از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد. یکی دیگر از کاربردهای که درب اتوماتیک را نزد افراد محبوب کرده است جلوگیری از ورود گرد و غبار و حشرات به داخل محیط می باشد، همچنین طراحی درب اتوماتیک به گونه‌ای است که درب بدون دخالت دست باز و بسته می شود و این مسئله بسیار در کاهش آلودگی می‌تواند موثر باشد از این کاربرد می‌توان در بیمارستانها به عنوان درب اتوماتیک اتاق عمل استفاده کرد چرا که بهداشت و ایزوله بودن در چنین محیط هایی بسیار حیاتی می باشد.

درب برقی

معایب درب های اتوماتیک

دربهای اتوماتیک با وجود مزایای فراوانی که در دنیای امروز ایجاد کردند اما گاها معایبی نیز با خود به همراه دارند،البته معایب درب اتومات در آن حد نمی باشد که بتوانیم از درب خودکار و کاربردهایش چشم‌پوشی کنیم .درهای اتوماتیک با توجه به قطعاتی که در آن استفاده شده است قیمت بالاتری نسبت به درب های دستی دارند. نصب دربهای اتوماتیک شیشه ای حتما باید توسط متخصصین در این حوزه راه اندازی شود. دربهای اتوماتیک شیشه ای مستلزم نیاز به خدمات سرویس و نگهداری دوره ای می باشند و این نیز شامل هزینه می شود.

درب اتومات

قطعات درب های اتوماتیک

قطعات درب اتوماتیک به دو دسته مکانیکی و الکترونیکی تقسیم بندی می شود.

قطعات مکانیکی شامل ریل،کاور،هنگر،تسمه ،گیربکس یا جعبه دنده و ..

قطعات الکترونیکی شامل موتور الکترونیکی،برد الکترونیکی ،چشمی درب اتومات،ریموت و …

گیربکس یا جعبه دنده:جزو قطعات مکانیکی درب اتومات می باشد،گیربکس نیروی موتور را به تسمه انتقال می دهد

برد الکترونیکی : تنظیم زمان باز و بسته شدن درب در این قسمت صورت می گیرد.محل قرار گیری برد الکترونیکی به نوع درب اتومات بستگی دارد.

موتور درب خودکار:بدون شک موتور یکی از قطعات اصلی درب برقی می باشد.موتور نیروی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می کند و باعث حرکت دادن لت های درب در جهات مختلف می شود

چشمی یا حسگر درب اتومات:چشمی درب برقی وظیفه ی تشخیص افراد را به عهده دارد ،با نزدیک شدن افراد به درب،لت های  درب باز می شوند و بدین ترتیب مانع از برخورد افراد به درب می شوند

ریموت کنترل:ریموت کنترل یک دستگاه کنترل از راه دور می باشد که با فشردن دکه های روی آن دستوراتی صادر می شود.

کلید کنترل دستی:دو شستی روی درب وجود دارد برای مواقعی که کلید کنترل در دسترس نباشد.یک کلید جهت باز کردن درب و دیگری برای بسته شدن درب مورد استفاده قرار می گیرد.مکان قرار گیری شستی ها باید ایمن و قابل دسترس باشد.

درب های اتوماتیک